Защо исках да създам настолна бизнес игра и защо точно YOU LEAD?

Когато бях на 16 и започнах сам да си изкарвам парите, смея да твърдя, че не бяха времена с особено големи възможности за младите хора. Тогава нямаше интернет, нямаше мобилни телефони, нямаше какво да се гледа по телевизията, дори съвсем наскоро бяха излезли цветните телевизори. Не можеше да се пътува свободно по света, а и да можеше, откъде пари за пътуване! Затова избрах да правя бизнес, представяте ли си?! Предпочетох да не се оплаквам и да не мрънкам, защото бях прочел, че това не помага. Реших, че всичко е в мои ръце. Учех икономика във финансовостопанска гимназия и благодарение на изучаваните предмети се докоснах до творби на Питър Дракър, Адам Смит, Дейвид Огилви и др. Разбрах, че времената винаги за едни са добри, за други лоши, но най-важното – бяхме свободни хора, както и днес, което е безценно. Започнах с много малък капитал, буквално половината от заплатата на моята прекрасна майка, която би направила всичко за семейството си. Пътят ми до днес бе изключително труден, но изпълнен с вяра, и без да скромнича, скъсах си задника от работа! Дори се случва да сънувам кошмари, че отново съм станал в 5 часà сутринта, навън е пълен мрак и кучи студ, а аз трябва да отида на борсата, за да напазарувам плодове и зеленчуци за сергиите, които управлявах.

днес водя семинари, обучения, работя като бизнес консултант, срещам се с много хора и немалко от тях смятат, че живеем във времена, в които няма никакви възможности, че всичко е пренаситено, окрупнено, и не виждат посока за правене на бизнес. Знаят какъв голям процент от бизнесите фалират и това ги обезкуражава още повече. Работят за компании, които не харесват, и продават времето си за пари, без да изпитват удоволствие от работата и удовлетворение от това как разходват всеки ден и всеки час от своя живот.

Аз, разбира се, мисля, че днес има повече възможности от всякога. Убеден съм, че нашето бъдеще е проекция на нашето мислене и ако човек вярва, че за него няма светло бъдеще, то вероятно е така. Ако вярва, че за него няма възможности, вероятно е много прав но всъщност за всеки здрав и свободен човек има хиляди възможности. Целият свят е пред него, с цялата си красота и изобилие.

Трябва да правя повече, отколкото към момента

Казах си, че е време да правя повече, отколкото към момента за бизнеса, за хората. Исках да ги заразя с посланието YOU LEAD | ТИ ВОДИШ. Да им дам посока и инструменти за постигане на високи цели в бизнеса. Затова написах и книгата YOU LEAD като допълнение към „Хвани Жокера“ и „Бизнес над червената линия“, а играта YOU LEAD е част от посланието. Книгата и играта нямат никаква връзка освен това послание, което е от изключително значение за успеха на човек както в бизнеса, така и в живота.

Познавам толкова много лидери и успешни личности, и всички те гребат, когато няма попътен вятър. Всички имат цел и посока. Всички работят усилено и целеустремено, и най-важното създават реална стойност, а не натрупват богатства за сметка на другите. Не създават щастие за себе си, допринасяйки за нещастието на други хора. Всички ценим парите, но парите никога не бива да са самоцел.

Работата по играта започна през 2019 година. Много хора ми казваха, че биха играли настолна бизнес игра, но на пазара няма нищо интересно. Имах цялата концепция в главата си, но реализацията на този проект глътна много време и много средства, за което не съжалявам дори и за миг. Винаги съм смятал, че трябва да създавам продукти с максимално качество спрямо възможностите си. Винаги съм преследвал ползите, емоцията, преживяването на потребителя, и никога не съм робувал на идеята да бъда конкурент в цената. Точно затова с моя екип създадохме не просто иновативна и динамична бизнес игра, а и магнитна. Дъното на играта е масивно с вградени 16 магнитни плоскости, отделно в нея има 37 магнитни карти и 60 магнитни пионки, които играят ролята на специалисти. За мен е много неприятно, когато по време на игра с много елементи някой хвърли заровете през игралното табло и разбута всичко. После се започва едно редене по спомен и рядко нещата си отиват по местата. Знаех, че не мога да създам подобна игра. Не мога да създам нещо, което не харесвам и не одобрявам, затова макар и с риск играта да стане с по-висока крайна цена, решихме да заложим на качеството и пълноценното преживяване.

Днес играта е в продажба и се чувствам изключително щастлив и благодарен, че успяхме да създадем продукт без аналог в света. Игра, в която бизнесите се продават на франчайз и голяма част от секторите не са фиксирани на таблото, което само по себе си прави играта различна всеки път в зависимост от стратегията на играчите. Игра, в която има университет, агенция за подбор на персонал, обучителен център, счетоводител, адвокат, бизнес консултант, брокер на недвижими имоти, рекламна агенция и още много бизнеси с различна стойност. Специалисти с различна степен на квалификация променят хода на играта. Всеки играч прилага своите мениджърски умения и избира своя собствена стратегия за развитие, но побеждава само един.

Вярвам, че играта ще спомогне за сплотяването на екипи, ще разведри много семейства и приятелски компании. Ще накара много хора да се замислят над важните неща в бизнеса и ще ги подтикне към иновации и важни бизнес реформи. Ще събуди отново в тях емоцията и жаждата за победа, защото виждам как еднообразното ежедневие спомага за поддържането на ниски нива на желание за победа, развитие и разрастване на бизнесите.

Уважаеми читателю, благодаря ти, че прочете кратката ми история за концепцията YOU LEAD, а сега се надявам да те зарадвам, като ти подаря код за 10% намаление на всичко в твоята количка, независимо дали е в промоция или не. След като добавиш продукти в кошницата, на втора стъпка има поле за добавяне на промоционален коддобави в него кода YOULEAD така, както съм го написал, и веднага общата сума ще бъде намалена с 10%, а ако е над 39 лв., всичко поръчано ще дойде при теб с безплатна доставка.

Желая ти живот, изпълнен със страхотни емоции и много успехи, и никога не забравяй, че ТИ ВОДИШ.

С уважение: Радослав Благоев

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ДРУГИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
Меню