Кой не познава играта Монополи, започнала своите продажби още през далечната 1935 година? Съвсем нормално е всеки фен на настолните игри поне веднъж да е играл Монополи, където основна цел е закупуването и застрояването на имоти, както и тяхното отдаване и/или наемане. А самото име ясно говори, че целта е един да стане монополист и да получи пълен контрол над пазара.

Но днес е 2021 година, бизнесът се развива с огромна динамика. Голяма част от компаниите оперират под формата на Франчайз бизнес. Фирмите инвестират повече от всякога в своите служители, повишавайки тяхната квалификация, а същевременно и стандарт на живот. Специалистите са ценени повече от златото. Предприемачеството е на мода, защото всеки иска да има свободата да работи каквото иска, откъдето иска. Хората ясно разбират, че ако са собственици на бизнес, ще могат да повишат стандарта си на живот и сами да разпределят времето си, но за жалост това не е лесно и над 80% от начинанията завършват с фалит.

Играта You Lead (Ти водиш) е отражение на съвременния бизнес. В нея са интегрирани всички тези важни бизнес процеси и звена. Има специалисти с различна степен на квалификация, които са от голямо значение за развитието на бизнеса на даден играч.

За разлика от Монополи и от много други бизнес игри, You Lead (Ти водиш) е игра с динамични сектори. Докато в играта Монополи всички сектори са фиксирани на игралното табло, то в You Lead голяма част от тях са празни и не е ясно какъв бизнес ще има на даден сектор, или пък дали той няма да се превърне в рекламна площ на рекламната агенция!

Голяма част от компаниите са франчайз и респективно техните собственици се опитват да продадат франчайз на останалите играчи. Но покупката на всеки бизнес крие риск, точно както в реалния живот. Настолната игра You Lead, за разлика от всички други игри, не може да бъде изиграна по един и същи начин, което налага всеки път играчите да изграждат различни стратегии. Макар и игра със зарове, процентът на късмет в нея не е голям. Играта е стратегическа и играчите имат огромно влияние върху заровете и късмета чрез множество вградени механизми.

Играта е консултирана многократно с професионални геймъри, докато се получи желаният ефект, а именно – динамична и забавна игра с образователен характер.

You Lead може да бъде прекрасна семейна игра, да сплотява екипи, да забавлява компании, но не на последно място да развива бизнес мисленето. Да провокира играчите към концептуално мислене и изграждане на печеливши стратегии. Макар и на игра, да фалираш в You Lead не е приятно, но е в пъти по-приятно, отколкото в реалния живот.

ТИ ВОДИШ – играй, забавлявай си и бъди стратег.

Меню